Legfrissebbek

  • 2colours: @studygirl: Hát, ez a komment már az örökkévalóságnak íródik alighanem :D A gond mindenesetre az v... (2020.01.21. 22:35) JavaScript óra
  • 2colours: @bacsi97: Nekem más volt a hiba, nem lehetett színt váltani, hanem hibásan fehéret csinált a szín... (2012.08.30. 16:56) Mester Logika hordozható béta 1.8
  • 2colours: @1colours: Ez így normális. És mivel a fájl nem tudja a saját nevét, ezért ez védhetetlen. (2012.06.29. 20:38) Jogunk van hülyére venni a Windows-t
  • 2colours: @bacsi97: Akkor megnyugodtam. Egyébként mielőtt más venné észre: fail van, a gyalog 1-ről indulva ... (2012.06.14. 07:45) Sakk demonstrációs program
  • 2colours: @1colours: A rajzszöges út kis túlzással impró, emlékeim szerint láttam róla képet, de ahogy nézem... (2012.05.31. 16:53) Játéktesztek: Stunts

Bemutatkozás

Üdvözlöm blogunk olvasóit!

Az oldal profilja eredetileg fantáziadús dolgok alkotása volt, mostanra a hangsúly a Minecraft, a játéktesztek és az egyszerűbb programok létrehozása felé tolódott el, ugyanakkor időnként a régi projektek is visszaköszönnek.

Kevésbé szorosan vagy egyáltalán nem kapcsolódó bejegyzéseket az ersterpleght.blogspot.com oldalon olvashattok.

Az egyik admin:

2colours alias Nemokosch

Utóirat: A blog ugyan előkelő helyen foglalkozik a Minecraft-tal, de nem Minecraft-kocka blog, mégha azok is szerkesztik.

A másik admin:

1colours alias gergicse

Utó-utóirat: Szeretettel várunk mindenkit, még akkor is, ha csak kommentálni szeretne.

A harmadik admin:

icsir13

Kártyajátékok

2013.07.23. 10:09 | 2colours | Szólj hozzá!

Címkék: lapos kártyajáték

Kártyajátékok

 4 lapos (kreatív mi:))

Akár 8-an is lehet játszani. A lapok értéke:
VII: -2
VIII: -1
IX: 0
X: 10
alsó: 2
felső: 3
király: 4
ász: 11

Ütési sorrend: 7->8->9->10->alsó->felső->király->ász

A játékot valaki adumondással kezdi a 4 lapja alapján. 20 és negyven van, mint a snapszlinál, valamint ha valaki az ütések összeszámlálása közben talál egy színből királyt és felsőt akkor is megkapja a 20-t, v. 40-t. A következő körben az adumondó játékostól balra ülő játékos mondhat adut, ha az előző körben összegyűjtött 8 pontot legalább. Ha nem, akkor a tőle balra ülő játékosra száll át a jog, ha összegyűjtött 8-at, és így tovább.
A játékot többféleképpen lehet játszani (lehet a cél valahány pont elérése, vagy fix kör alatt minél többet gyűjteni).

3 lapos :)
-csak az ász és a 10-es ér 1-1 pontot.
-színre színt kell tenni.
-nincs adu.
-4-en lehet játszani.
-a király-felső(továbbiakban k-f) párosra épít.
-egy körben 3 lap mindenkinél.
-a kör elején ha valakinek van egy színből k-f,akkor leteheti őket az ütései közé és húz valakitől egy lapot.
-ha kikérnek egy felsőt, és valaki királyt tesz rá (vagy fordítva), akkor ez a valaki nyerte a játszmát, mégpedig az összes addigi értékes lap megszerzésével, ami eddig játékban volt.
-ha kiment a kör, az húz először, aki az előző körben a legtöbbet ütötte; és az kérhet, aki utoljára ütött.

5 lapos ("mutatós"):

(Egyeseknek feltűnhetett, hogy az előző két kártyajáték alapvetően hasonlít két ismert magyar kártyajátékra: a snapszlira/snapszerra ill. a zsírozásra. Ez most sem lesz másképp, a makaó nevű "Uno-típusú" játék egyik variánsa alapján született meg.)

A játékot 2, 3 vagy 4 játékos játszhatja. Mindenki kap 5 lapot. Az összekevert pakliból fel kell fordítani egy tetszőleges kezdőlapot, ami csak VIII, IX, X vagy király lehet. A kezdő játékosnak egy olyan kártyát kell mutatnia a kezéből, ami a lent lévővel egyező színű/azonos számú (figurájú), de nem alsó vagy felső. Ezt a kártyát megtartja, és letesz egy olyan kártyát, ami a mutatottal egyezik hasonlóképpen; ez már lehet alsó/felső is. Ha nem mutat kártyát (nem tud/nem akar), húz 2 kártyát, ha mutat, de nem tesz, egy kártyát húz. Ez így folytatódik a köv. játékossal; fontos megjegyezni, hogy mindig a felső letett lapból kell kiindulni, tehát nincs az, hogy 'A' játékos mutat egy kártyát, de nem tesz, 'B' játékos pedig az 'A' által mutatott kártya alapján mutat, ehelyett a lent levő laphoz kell viszonyulnia.
A speciális kártyák:
-ász: ha lerakod, a következő játékos kimarad
-alsó: nem mutatható, lerakása esetén számot (figurát) kérhetsz (kivétel alsó és felső), így nem a felső laphoz (az alsóhoz) kell viszonyulni a mutatásnál, hanem a mondott számot (figurát) kell mutatni. Ha még nem tudtak előttünk rakni az alsóra, és még nem került sorra a lerakója, akkor mutathatunk alsót a kért szám (figura) helyett: ha van nálunk mégegy, akkor azt letéve mi mondhatunk számot (figurát); ha nincs, húzunk egy lapot.
-felső: ugyanaz, mint az alsó, csak színt kérhetsz vele, értelemszerűen akármelyiket.
-VII: lerakása esetén 4 lapot húz a következő játékos, kivéve, ha van hetese. Ha 1, akkor azt felmutatva csak 2 lapot kell húznia, ha van mégegy, a mutatás után letehet egy másikat, ezzel a következő játékosra hárítva 8 lap felhúzását; ha annak van hetese, azt felmutatja, és húz 4 lapot, 2 hetes pedig már nem lehet nála, mert előtte már letettek kettőt, és mutattak 1-et.
A játék célja:
Az nyer, aki 2 kártyával a kezében amikor sorra kerül, az egyiket tudja mutatni, a másikat pedig leteszi. A játékosok további sorrendje a kezükben levő kártyák száma növekvő sorrendben.
Ennek az eséje azonban kb. egyenlő a nullával, ezért lehet játszani "paklifordításra" is: ha elfogy a pakli, a letett lapokat fogjuk megfordítani (a felső kivételével) és paklinak használni; a győzelem lehet az n paklifordítás utáni legkevesebb kézben tartott kártya opciója is.

Nagyjából ennyi, ha minden jól megy, az eddigiekhez télen jönnek a videók, amik most elérhető közelségbe kerültek!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ersterpleght.blog.hu/api/trackback/id/tr314351656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása